Παροξυσμός “Σήψη γενεών” (2015)

November 25, 2015

Παροξυσμός “Σήψη γενεών” (2015)

cover

Έχουμε ξαναπεί ότι οι Παροξυσμός είναι η καλύτερη επιλογή για όποιον ψάχνει κάτι κοντινό στο ελληνικό hardcore/crust των 90’s. Με το τελευταίο τους full-length, “Σήψη γενεών”, ανεβάζουν τα level βίας και τα σαρώνουν όλα στο πέρασμα τους. Κυρίως αυτό συμβαίνει λόγω της μεγάλης χρήσης blastbeat. Οι Παροξυσμός δανείζονται πατέντες του “Harmony corruption” και ενσωματώνουν grindcore ηχοτοπία με ομαλό τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι το ήδη εκρηκτικό μίγμα τους να πολλαπλασιαστεί επί χίλια. Τα αργά σημεία ακούγονται ακόμα πιο αργά, τα χουλιγκανίστικά φωνητικά μοιάζουν ακόμα πιο “ουγκ”, οι μελωδικές σφήνες λειτουργούν σαν όαση στην έρημο. Κοινώς, η επίθεση είναι πολυμέτωπη.

Ήδη από την “Εισαγωγή” καταλαβαίνεις ότι οι Παροξυσμός εδώ ακούγονται ώριμοι όσο ποτέ. Όμορφα leads, απότομα breaks, ό,τι πρέπει για να προετοιμαστείς για το ολοκαύτωμα που ακολουθεί. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να ονομαστεί αυτό που ακούς για τα επόμενα 20 λεπτά. Οι guest συμμετοχές στα φωνητικά προσθέτουν στην παράνοια (δώστε βάση στις κραυγές του “Σκλάβος του μυαλού σου”), μάλιστα το καλύτερο κομμάτι είναι το “Αντανακλάσεις του μίσους”, του οποίου οι εθιστικές μελωδίες και η Entombed-ική φωνητική χροιά σε σκλαβώνουν. Τέτοιες μελωδικές σφήνες υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα κομμάτια, πράγμα που δεν αφαιρεί από την τραχύτητα αλλά δίνει μια άλλη πινελιά στο χάος (βλέπε την ατμοσφαιρική εισαγωγή του “Σήψη γενεών”).

Νομίζω ότι σε αυτόν το δίσκο οι Παροξυσμός τελειοποίησαν τον ήχο τους και προσφέρουν κάτι που ισορροπεί με χάρη ανάμεσα στο παρελθοντικό tribute και το φρέσκο συναίσθημα. Κατεβάστε οποσωδήποτε το δίσκο από εδώ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s