All Pigs Must Die “Nothing violates this nature” (2013)

August 10, 2013

All Pigs Must Die “Nothing violates this nature” (2013)

Το “God is war” ντεμπούτο τους πριν δύο χρόνια είχε κάνει πολλά κεφάλια να γυρίσουν προς το μέρος τους, αλλά και να γυρίσουν γενικά. Δεν ήταν μόνο τα ηχηρά ονόματα των Ben Koller και Kurt Ballou (αμφότεροι Converge -ο πρώτος βαράει τα τύμπανα, ο δεύτερος ευθύνεται για την παραγωγή) που έκαναν τους All Pigs Must Die ονομαστούς, ούτε το ότι ο δίσκος κυκλοφόρησε από την “αυτήν ξέρουμε-αυτήν εμπιστευόμαστε” Southern Lord. Ήταν ότι οι τύποι έπαιζαν έναν κολασμένο συνδυασμό μεταλικού hardcore με thrash/death πινελιές.

Αν σας άρεσε, λοιπόν, το “God is war”, εδώ ετοιμαστείτε για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Πιο metal, πιο ακραίοι, πιο βίαιοι, στο “Nothing violates this nature” οι All Pigs Must Die μας αλλάζουν τα φώτα κανονικά. Η πλάστιγγα γέρνει σαφώς προς τις thrash/death επιρροές τους (το “Silencer” έχει κάτι από The Haunted π.χ.), αλλά αυτό καθόλου δε μας χαλάει μιας και οι συνθέσεις είναι εξοντωτικές -πραγματικά σε κολλάνε στον τοίχο! Με το που μπαίνει το “Chaos arise” (tribute τίτλος στους Sepultura;) κοιτάς να δεις τι ήταν αυτό που σε χτύπησε, για τόσο πόρωση μιλάμε! Υπάρχουν κάτι τέτοια μικρά, δίλεπτα κομμάτια τίγκα στα blastbeats και τους γρήγορους ρυθμούς που προσπαθώ να φανταστώ τι χαμό θα προκαλούνε στα live τους. Από την άλλη έχεις και κομματάρες τύπου “Bloodlines” ή “Of suffering” που σε ισοπεδώνουν με τη βαρύτητα τους, κι ας είναι mid-tempo. Ξεχωρίζουν εύκολα, επίσης, το πιασάρικο “Primitive fear” και το επικό “Holy plague” με τις μελωδιάρες του. Σημειώστε και τις διακριτικές σφήνες από black metal, ε!

Μεγάλος πρωταγωνιστής του δίσκου δεν είναι άλλος από τον τεράστιο Ben Koller. Τρελά γυρίσματα, ποικιλία ρυθμών έτσι για να γουστάρουν όλοι, γενικά φαίνεται σαν να είναι τα drums του που οδηγούν το κομμάτι. Ο τύπος δε χαρίζεται, δίνει ρεσιτάλ ωμής επίδειξης δύναμης πάνω στα κακόμοιρα δέρματα.

Κλείνοντας, το “Nothing violates this nature” είναι μάλλον η καταλληλότερη επιλογή για όποιον ψάχνει έναν άμεσο extreme metal δίσκο σήμερα. Όπως σωστά λέει και η μπάντα στο bandcamp της, πρόκειται για ένα κολασμένο μίγμα από Cro-Mags, Discharge, Entombed και Celtic Frost (δε θα μπορούσε να γίνει πιο γαμάτη αναφορά ονομάτων). Προσθέστε και το εξώφυλλο-κόσμημα του Aaron Turner (μάλλον ό,τι καλύτερο είδαμε φέτος μέχρι στιγμής) και έχετε ένα δίσκο-τούμπανο από όλες τις απόψεις.

Leave a comment