Defecation ”Purity dilution” (1989)

February 9, 2013

(Το review αυτό γράφτηκε το 2010)

Defecation ”Purity dilution” (1989)

Λοιπόν, το ημερολόγιο γράφει 1989, οπότε αυτό αυτόματα σημαίνει ότι ό,τι γνωρίζουμε για το grind είναι οι πρωτόλοιοι ήχοι των Napalm Death και Repulsion. Άρα έχουμε να κάνουμε με ένα δίσκο που (τότε) ήτανε φρέσκος και (πλέον) μπορεί να πάρει το χαρακτηρισμό ”κλασικός”.

Οι Defecation ήταν το side project 2 των 2 Harris των Napalm Death. Του Mick (παλιός drummer και βασικό μέλος) και του Mitch (κιθαρίστα μέχρι και τώρα). Σημείωση: όταν κυκλοφόρησε το ”Purity dilution” ο Mitch δεν είχε ενταχθεί ακόμα στους Napalm, οπότε μην αρχίσετε τα ”ο δίσκος είναι copy- paste των Napalm μπλα μπλα μπλα”. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, το ”Purity dilution” ήταν ένας λόγος που οι Napalm έβαλαν στις τάξεις τους αυτόν το σπουδαίο κιθαρίστα.

Anyway, όπως είναι φυσικό, στο ”Purity dilution” θα βρούμε πολλά στοιχεία που βρίσκουμε και στους παλιούς Napalm, στοιχεία που διαμορφώνουν ένα γαμάτο grindcore δίσκο. Το ζωόδες και τόσο πορωτικό drumming του Mick, τα HEAVY riffs του Mitch, επηρεασμένα από τη βρεττανική punk και crust σκηνή, καθώς και τα βάρβαρα φωνητικά, και από τους 2 παρακαλώ. Τα τραγούδια κυμαίνονται στο 2- λεπτο, όλος ο δίσκος είναι γυρω στα 25 λεπτά, οπότε ακούγεται αβίαστα και 2- 3 φορές στο καπάκι. Τα τραγούδια λειτουργούν σαν σφηνάκια, ούτε καν τα βαριέσαι και πορώνεσαι άμεσα. Φυσικά μην περιμένετε νεωτερισμούς, η riff- ολογία είναι από τις πιο κλασικές που θα βρούμε σε grind δίσκο, αλλά αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο από ένα grind δίσκο του 1989. Για μένα η κυκλοφορία θα πρέπει να θεωρείται κλασική, παρόλο που δεν την αναφέρει κανείς. Α, και να σημειώσουμε ότι οι στίχοι είναι πολύ καλογραμμένοι, στο κλασικό πολιτικοποιημένο grind ύφος.

Καλό ξύλο.

Leave a comment