Επιθανάτιος Ρόγχος

February 9, 2013

(Το αφιέρωμα αυτό γράφτηκε το 2010)

Οι Επιθανάτιος Ρόγχος είναι (μάλλον) η αγαπημένη μου ελληνική crust μπάντα, και παράλληλα είναι και η καλύτερη ever ελληνική crust μπάντα. Και να σκεφτεί κανείς ότι το μόνο που έχουν κυκλοφορήσει επίσημα είναι ένα split με τους Πορεία στο Περιθώριο και ένα κομμάτι- συμμετοχή στη θεϊκή συλλογή ”Διατάραξη κοινής συνείδησης” (για τις ”Διαταράξεις” θα τα πούμε άλλη φορά). Μπάντα με μπόλικα live στο ενεργητικό της (με Tragedy, From the Depths κλπ.), πάντα αυτοοργανωμένα και ελεύθερα. Και μπάντα με μπόλικη γκαντεμιά, μιας και (πρόσφατα) τους έκλεψαν δύο φορές μέσα σε δύο μέρες, ενώ ετοιμάζονταν με αυτά τα λεφτά να μπουν σε studio για να ηχογραφήσουν. Τι να κάνουμε, μέχρι τότε θα αρκούμαστε στα εξής:

Τα 5 κομμάτια στη μεριά των Επιθανάτιος Ρόγχος (η άλλη μεριά ανήκει στους Πορεία στο Περιθώριο) είναι απλά ΤΕΛΕΙΑ. Riffs- ταυτότητα (πια) της μπάντας, τα χαρακτηριστικά φωνητικά του Χρήστου, οι τέλειες μελωδίες που υποβόσκουν, οι απίστευτα σκοτεινοί στίχοι, όλα συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό. Πραγματικά, αυτή η κυκλοφορία λίγα έχει να ζηλέψει από αντίστοιχες του εξωτερικού. Μιλάμε για crust του σκοταδιού και του θανατά, ακούς τα κομμάτια και μαυρίζουν τα πάντα γύρω σου. Πάρτε μια ιδέα:

Ιδίως τα brutal φωνητικά με ελληνικό στίχο τα σπάνε απίστευτα, και είναι κρίμα που τα ελληνικά metal συγκροτήματα δε δοκιμάζουν ποτέ κάτι παρόμοιο. Στο ελληνικό crust χρησιμοποιούνται κατά κόρον με λαμπρά αποτελέσματα όπως βλέπουμε. Αγαπημένο κομμάτι του album, το ”Ψίθυροι” με το τρομαχτικό intro. Μπορείτε να το ακούσετε και στο myspace τους. Αλλά γενικώς κάθε κομμάτι είναι highlight.

Στη συλλογή ”Διατάραξη κοινής συνείδησης” οι Επιθανάτιος Ρόγχος συμμετέχουν με το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ”Στους θαλάμους”. Τραγούδι που άπαξ και το ακούσεις μια φορά (και το ακούσεις ΣΩΣΤΑ, δηλαδή διαβάζεις τους στίχους ενώ τους λέει), κολλάς με την πάρτη τους. Νιώστε:

Εκτός αυτών στο myspace τους μπορείτε να ακούσετε και ένα rehearsal. Ελπίζουμε στο μέλλον να ‘χουμε να ακούμε και τίποτε περισσότερο από την μπάντα. Για κλείσμο πάρτε και ένα live vide- άκι. Από παλιά, τότε που είχαν 4 μέλη…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s