Bolt Thrower/Terrordrome/Mass Infection, 29/05/10, Principal

February 6, 2013

(Η ανταπόκριση αυτή γράφτηκε το 2010)

Η πρώτη αναμετάδοση του πολέμου, απ’ ό,τι βλέπω. Ας μετρήσουμε τα πρώτα θύματα.

Πρώτη φορά πήγα στο Principal (ω, ναι) μιας και με ξενέρωνε η απόσταση, αλλά η φάση δούλεψε καλά με τα λεωφορεία, τσάμπα πήγαινε- έλα. Από νωρίς εκεί, αφού προμηθευτήκαμε τα (φτηνά) T- shirts της μπάντας, περιμέναμε σιγά- σιγά να αρχίσει η συναυλία. Πρώτοι βγήκανε οι έλληνες Mass Infection, σχετικά γνωστό όνομα στο death metal κύκλωμα. Η εμφάνιση τους ήταν καλοπροβαρισμένη, δεν έχασε κάπου, αλλά εγώ βρίσκω λίγο βαρετό αυτού του είδους το death metal. Καθαρά θέμα γούστου, βέβαια, ο κόσμος που γουστάρει πρέπει να τους καταευχαριστήθηκε. Διασκεύασαν και Malevolent Creation. :thumbup: Στη συνέχεια βγήκαν οι (επίσης έλληνες) Terrordrome, τους οποίους τους γούσταρα περισσότερο, μιας και ήταν περισσότερο στο στυλ μου. Πιο μικρά κομμάτια, κάποιες grind ταχύτητες, και ο κιθαρίστας και ο drummer να παραδίδουν μαθήματα τεχνικής. Άξιοι!

Η ώρα έφτασε. Ακούμε ένα πολεμικό εμβατήριο και βλέπουμε έναν- μία τους Bolt Thrower να ανεβαίνουν στη σκηνή. Πανικός! Μπήκαν με το ”The IVth crusade”, ρεεεεεεεεεε!!! Πραγματικά τίποτα δεν έμεινε όρθιο. Ένιωθες METAL δύναμη. Σαν σκηνική παρουσία οι τύποι ήταν το κάτι άλλο, σε πόρωναν. Τι να λέμε τώρα, φανταστείτε ότι το crowdsurfing ξεκίνησε πριν καν οι Thrower παίξουν την πρώτη τους νότα (και συνεχίστηκε με αμείωτους ρυθμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας). Πραγματικά, τέτοια ένταση σε συναυλία μόνο στους At the Gates έχω δει. Ο κόσμος να έχει τρελαθεί, να βρίσκονται στον αέρα 2- 3 άτομα ταυτόχρονα, πιο πίσω να γίνεται της τρελής στο mosh pit και το headbanging να πηγαίνει σύννεφο (κάπου εκεί μου έλειψαν τα μαλλιά μου). Ο ήχος δεν ήταν και μπόμπα, αλλά anyway. Σημασία έχει η ατμόσφαιρα που έβγαινε από τα riffs και τους ρυθμούς, και αυτή ήταν αυτή που περιμέναμε. Οι Thrower, από την άλλη, να το απολαμβάνουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ, το έβλεπες στις φάτσες τους και τις δηλώσεις του Willets. Αφού γινόταν πανικός, ρε, λέμε. Ό,τι και να έπαιζαν ο κόσμος γούσταρε. Οι Thower είναι οι από τις λίγες μπάντες που δε θα βάλεις να ακούσεις συγκεκριμένο δίσκο/τραγούδι, θα βάλεις όλα τα albums στο playlist και θα το ακούσεις στο shuffle. Μόνο κομματάρες έχουν ούτως ή άλλως. To set- list μάλλον ήταν αυτό, αν παρατηρήσετε λάθη διορθώστε:

The IVth crusade
When glory beckons
Mercenary
At first light
World eater/Cenotaph (χαμός εδώ)
Anti- tank (dead armour)
In battle there is no law (τι λες τώρα)
Salvo
The killchain/Powder burns (χαμός νούμερο 2)
No guts, no glory
Pride
… For victory (εδώ εγώ τρελάθηκα)
War/Remembrance

Αψογο set- list, αν και ό,τι και να έπαιζαν εγώ το ίδιο θα έλεγα. Οι Bolt Thrower ήταν όπως τους περιμέναμε. Γνωρίσαμε πώς είναι ο πόλεμος, λοιπόν…

Υ.Γ.1: Νομίζω ότι ερωτεύτηκα λίγο την Jo Bench.

Υ.Γ.2: Πολλά hints στον κιθαρίστα Barry Thomson που βγήκε με μπλουζάκι Crass- αλφάδι- anarchy and peace. Όσο αντιφατικό και να ακούγεται που έβλεπες μέλος των Bolt Thrower με μπλούζα που γράφει ”peace”, ήταν ένα καλό fuck you σε λογιών λογιών φασιστάκια που νομίζουν ότι οι Thrower είναι πολεμόκαβλοι φασίστες.

Υ.Γ.3: 20 ευρώ το εισητήριο και 12 ευρώ το merchandise, ε. Να μην ξεχνιόμαστε.

ONWARDS!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s